Härlig är jorden

 Allt började med att vi ville maxa lifesum och se hur långt det är från Rotebro station till Helenelund station. Sen utvecklades allt till en pilgrimsvandring och blev 13 kilometer lång.

5 timmar av vandrande, sjungande, tystnad och bön. Himla härligt.

Jag, Jenni och Ellie började i Rotebro och promenerade till Sollentuna kyrka, där vi träffade på Lisa (som är präst där och vår kompis) som bjöd in oss på brunch! Himla bra start på en pilgrimsvandring.

Så vi hängde där ett tag, sen fortsatte vi mot Edsbergskyrkan och promenerade längs med Norrvikensjön. Edsbergskyrkan var stängd, men vi hittade en liten lanthandel som vi köpte jordgubbar i, och satte oss på baksidan av kyrkan och åt dem. Då kom Philip traskande runt hörnet och joinade oss. 

Efter bön och sång fortsatte vi ner till slottet och därifrån vandrade vi i tystnad upp till S:t Eriks kyrka, som också var stängd. 

Turebergskyrkan var däremot öppen och vi festade på vatten och lyssnade lite på ett föredrag som hölls i kyrksalen.

När vi kom till Kummelby kyrka anslöt också Jakob och vi stegade in till ett glatt gäng som trodde att vi hade kommit för att döpa oss. Dagen till ära var det nämligen drop in-dop. Men vi var ju alla döpta, så istället fick vi kaffe och orgelkomp och stämsång till vår sjätte omgång av ”Härlig är jorden” och vår sjätte bön. 

Efter lite häng i Kummelby, traskade vi vidare till Silverdal och hälsade på Ann. Sen avslutade vi med sång och bön vid kapellet.

13 kilometer, trötta ben och glada hjärtegull.

   
     
     
 
   
    
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s