Vacay

Solen strålade de första 4 dagarna av semestern. Onsdag och torsdag blev därför fantastiskt dåsiga dagar i solstolar på Vistas med varsin bok och hög solskyddsfaktor. Kvällarna bestod i att hinna beta av alla favoritrestauranger och glassmaker på Goloso.
På fredagen smorde vi in oss, åt ordentlig frukost och tog bussen till Siam park. Jag blev ju självklart sjösjuk efter tre rutschkanor och fick vila och äta lite en stund. Men sen körde igen! Och så blev det lek i vågorna i den gigantiska poolen och solning på sandstranden (vi snackar fortfarande Siam Park).
På lördagen fick vi med oss Vollisarna på val- och delfinsafari. Det var lite molnigt och med vinden från den snabba båtfärden också blev det lite kyligt. Astrid och jag satt på solstolar mellan näten på katamaranen med koftor och handdukar som filtar. Vågorna var höga och plötsligt flög båten upp på en stor våg och landade med en duns som skapade ett gigantiskt splash som flög upp genom näten. Gissa vilka två som var ensamma om att bli dyngblöta? Gissa vilka två som blev skrattade åt av ca 50 pers? Jag tänker inte ens skriva ut svaret… Men allt detta, och min sjösjuka, botades snabbt när vi såg minst 15 valar och 8 delfiner! Delfinerna lekte i vattnet framför båten i säkert 30 minuter och jag, Astrid, Linus och Julia låg i nätet längst fram och kikade på dem och på vår vackra ö. Sen stannade vi och jag, Julia och Astrid badade och hoppade i från båten om och om igen. Dessutom kom solen fram igen. På kvällen blev det Habibi och vi drack en liter vatten var och var allmänt gungiga… 
I söndags kom vi äntligen iväg till vår kära shoppinggata i Las Americas. Jag fick gå till bästa WS och njuta och sukta efter alla fina badkläder, pyjamaser och underkläder. En söt bandeubikini fick följa med hem. Vistas bjöd på stark vind och blåsande sand, så vi satte kos mot takterrassen på Don José och lade oss med varsin bok. Dock kom molnen och vi satte oss istället på La Plaza och drack kaffe, innan mässan i kyrkan. På kvällen blev vi hembjudna till Vollisarna, alltså vår gamla lägenhet. Nostalgi.
I måndags ville vi ha sol. Sol. SOL. Det var inte sol. Så jag låg på takterrassen och läste och kämpade med molnen tugnt hängande över mig i minst 2 timmar. Sedan plötsligt sprack det upp och alla moln försvann. Så från 14 till 16.30 pressade vi som galningar. Jag avslutade med en promenad till Vistas och ett sista dopp i havet. Jag älskar att ligga och flyta och kolla upp mot Chayofita och Habibi. Det är kanske min bästa grej. 
Den sista middagen blev självklart en piedra hos Dezy.

   

  

  

  

   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s